Снимка: istock

Дори дадена връзка да е започнала щастливо, негативните чувства винаги могат да ви сполетят впоследствие. Често в такива ситуации обвинявате партньора си, че не прави достатъчно за връзката ви, за семейството ви или за вас самите, за да ви направи щастливи, а не се вглеждате в себе си. Нерядко допускаме грешки, които пречат на щастието ни и го помрачават без да си даваме сметка.

Не изразявате честно мнението си

Колко пъти сте били напълно откровени с половинката си? Колко пъти сте изказали несъгласие или недоволство, за да останете верни на себе си? Колко пъти премълчахте негативни чувства, които е било по-добре да изразите гласно пред партньора си?

От голямо значение е да изразявате мнение, чувства, мисли и нагласи без скрупули. Честността и откровеността помагат на щастието, докато прикритостта и преглъщането на неща, които е трябвало да кажете, а не сте, ви потиска и ви кара да се чувствате нещастни.

Слушайте по-внимателно

Бъдете добър слушател за партньора си. Важно е както вие да чувате него, така и той вас. Не пренебрегвайте нуждите на другия, защото той ще откликне със същото към вас.

Жените имат доста по-добри заложби в търпеливото изслушване от мъжете. Възползвайте се от дарбите на природата и ги използвайте като свое оръжие по пътя към хармонията във връзката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase